Paskelbimo data: 2019-10-25

Ar pakanka paprasto akumuliatoriaus, jei variklio automatinio išjungimo ir paleidimo sistema išjungta?

Variklio automatinio išjungimo ir paleidimo sistemų, kurias naudojame dabar, istorija yra išties spalvinga. Daugiau nei prieš 40 metų „Toyota“ konstruktoriai pristatė elektroninę sistemą, kuri automatiškai išjungdavo variklį automobiliui sustojus. Devinto dešimtmečio pradžioje „Volkswagen“ ėmėsi pirmųjų šios srities bandymų. Tuomet tai buvo mygtukas, kuriuo pagal poreikį galima išjungti variklį. Rezultatas – „Golf III Ecomatic“, pirmasis Volfsburge įsikūrusios automobilių gamybos bendrovės modelis su įdiegta variklio išjungimo ir paleidimo funkcija.



Šiandien variklio automatinio išjungimo ir paleidimo sistema įeina į automobilio bazinės įrangos komplektą

Dabar variklio automatinio išjungimo ir paleidimo sistema nebėra papildomos įrangos vienetas. Dauguma gamintojų ją jau įtraukė į bazinę sudėtį. Taip nutiko dėl teisės aktais nustatytų griežtėjančių taršos normų ir pakitusio dalies vartotojų sąmoningumo aplinkos apsaugos klausimais.

Naujos degalų taupymo funkcijos papildo variklio automatinio išjungimo ir paleidimo sistemą

Šiuolaikiniuose automobiliuose diegiamos degalų taupymo sistemos yra gerokai tobulesnės nei anksčiau. Atsiradus papildomoms funkcijoms, pavyzdžiui, rekuperacijai (stabdymo energijos atgavimas), jų veikimo sritis nuo paprasto variklio išjungimo prie šviesoforo gerokai išsiplėtė.

Bėgant metams degalų taupymo technologijos tarp automobilių gamintojų vis plito ir tobulėjo. Tai taip pat reiškė ir akumuliatoriaus bei viso automobilio energijos valdymo sistemos neatsiejamumą.

Ar galima montuoti įprastinį akumuliatorių, jei visam laikui išjungiama variklio automatinio išjungimo ir paleidimo sistema?

Kaip minėta, variklio išjungimas automobiliui sustojus šiais laikais yra tik viena iš daugelio degalų taupymo funkcijų.

Be rekuperacijos galima paminėti variklio išjungimą važiuojant ir spartesnį trumpalaikį įsibėgėjimą. Net jei variklio automatinio išjungimo ir paleidimo sistema išjungiama, akumuliatoriaus apkrova yra didesnė nei paprastuose automobiliuose.

Beveik visuose šiuolaikiniuose automobiliuose įrengtas specialus akumuliatoriaus jutiklis (akumuliatoriaus valdymo sistema), skirtas kontroliuoti efektyvumui ir valdyti automobilyje įdiegtoms komforto funkcijoms. Jei pakeitus akumuliatorių, jis akumuliatoriaus valdymo sistemoje neužregistruojamas, gali sutrumpėti jo eksploatavimo trukmė. Daugelyje automobilių dar įrengiamas vadinamasis savimokis akumuliatoriaus jutiklis. Tokiu atveju gamintojas daro prielaidą, kad bus montuojamas reikiamos technologijos akumuliatorius. Jei montuojamas įprastinis akumuliatorius, gali sutrumpėti jo eksploatavimo trukmė ir atsirasti pirmalaikių gedimų.

Patarimas: tinkamą technologiją rinkitės nuo pat pradžių ir prisidėkite prie aplinkos tausojimo! VARTA akumuliatorių paieškos sistema nurodo, koks akumuliatorius konkrečiam automobiliui yra tinkamiausias.

Reikėtų nepamiršti, jog akumuliatoriaus keitimas yra specifinių techninių žinių reikalaujantis procesas. Reikia ne tik parinkti tinkamą akumuliatorių ir jį pakeisti, tačiau ir atlikti papildomus su šiuo procesu susijusius darbus, tokius kaip elektros sistemos patikrinimas, akumuliatoriaus pririšimas ir t.t. Todėl tokią paslaugą geriau užsakyti patikimame akumuliatorių servise kur kvalifikuoti specialistai atliks visas reikiamas procedūras, kad automobilio akumuliatorius tarnautų kuo ilgiau. Taip pat, papildomai jums nereikės rūpintis seno akumuliatoriaus utilizavimu, autoservisas tą padarys už jus.