Paskelbimo data: 2019-10-30

BOSCH akumuliatoriai su teigiamomis grotelėmis

Vienas svarbiausių akumuliatoriaus elementų yra jo švino grotelės. Tai jos užtikrina chemines reakcijas, kurios sukuria energijos imtuvams tiekiamą srovę. Grotelės daro didelę įtaką akumuliatoriaus ilgaamžiškumui, atsparumui sugadinimams ir parametrų stabilumui visą jo naudojimo laiką.

„Bosch“ akumuliatoriuose naudojamos teigiamos grotelės yra gaminamos taikant „PowerFrame“® technologiją. Gamybos proceso metu iš švino juostos yra presuojamos grotelės, kurioms būdingas labai didelis tikslumas, užtikrinantis didesnį mechaninį atsparumą. Todėl eksploatuojant akumuliatorių grotelės išlaiko savo struktūrą ir fizines savybes, užtikrina tinkamą akumuliatoriaus veikimą ilgą laikotarpį.

Papildomas elementas, kuris pagerina mechaninį grotelių patvarumą, yra jų rėmelis. Jis apsaugo groteles nuo susilankstymo ir deformacijos dėl vibracijų, kurios veikia akumuliatorių jį kasdien eksploatuojant. Grotelių deformacijos ir dėl to pasireiškiantys įtempiai gali lemti veikliosios masės nukritimą ir akumuliatoriaus sugadinimą. „PowerFrame“® rėmelio kraštai yra suapvalinti, kad būtų išvengta skyriklio, kuriame patalpinta plokštelė, sugadinimo aštriais kraštais. „PowerFrame“® grotelių paviršius pasižymi dideliu akytumu, užtikrinančiu geresnį veikliosios masės kontaktą su grotelėmis. Todėl net ir esant didelėms apkrovoms, kai variklis paleidžiamas esant neigiamai temperatūrai arba kai dažnai važinėjama trumpais atstumais mieste, akumuliatorius išsaugo visišką savo efektyvumą.

Grotelės yra presuojamos labai aukštu slėgiu. Tai sutankina lydinį, iš kurio gaminamos grotelės, ir pakeičia jo struktūrą.

Šis procesas užtikrina, kad grotelių paviršiuje beveik nebelieka nešvarumų, reaguojančių su sieros rūgštimi. Todėl grotelių paviršius yra kur kas mažiau veikiamas korozijos, taigi nesusilpnėja, išsaugo stabilumą ir atsparumą įtrūkimams arba pažeidimams. Taisumažina skyriklio pažeidimo ir trumpo jungimo akumuliatoriuje, pasireiškiančio dėl teigiamų grotelių prisilietimo prie neigiamų grotelių, galimybes. „PowerFrame“® grotelėse elementas, jungiantis atskiras plokšteles į vieną bloką, buvo perstumtas rėmelio centro kryptimi. Tai stipriai sumažina įtempių susidarymo sujungimo su rėmeliu vietose pavojų. Be to, sujungimas viduryje ir radialinis „gyslų“ išdėstymas grotelių viduje sutrumpina kelią, kurį turi įveikti elektros krūviai.

Grotelėse naudojamos „gyslos“ yra skirtingo storio, kuris priklauso nuo tekančių elektros krūvių. Šis rodmuo didėja artėjant prie sujungimo elemento, kuriuo srovė teka toliau iki polių. Todėl, kuo arčiau sujungimo elementas, tuo grotelės „gyslos“ yra storesnės. Tai pagerina akumuliatoriaus energijos atidavimo patikimumą ir efektyvumą, pavyzdžiui, užvedant variklį. Be to, tai pagreitina energijos įsisavinimą, t. y. lemia spartesnį akumuliatoriaus įkrovimą.

Kadangi naudojamos presuotos teigiamos grotelės, pagamintos taikant „PowerFrame“® technologiją, „Bosch“ akumuliatoriai pasižymi įvairiomis savybėmis, užtikrinančiomis net 20 % ilgesnį eksploatacijos laikotarpį nei standartinių akumuliatorių.

Pažangi technologija – tai 30% didesnė užvedimo galia, didesnis atsparumas dažniems įkrovimo ir iškrovimo ciklams, garantuotas veikimas esant neigiamai temperatūrai.

Įsigiję akumuliatorių sumontuokite jį patikimame akumuliatorių servise, nepamirškite, jog būtina patikrinti automobilio elektros sistemą, ir nustatyti priežastį, kodėl senasis akumuliatorius nebetinkamas naudojimui.